MELEK GULER

Melek Güler

PSİKOLOG

Seans Süresi45 Dk
Seans Ücreti400.00 TL
Yapılan Seans2
Danışan Sayısı2
Online Seans Al

Melek Güler Hakkında

2003 yılında Vehbi Koç Vakfı Lisesi’nden (İstanbul) mezun olmuştur.

2011 yılında başladığı İstanbul Okan Üniversitesi’nde Psikoloji Lisans Bölümü’nü ve Gelişim Psikolojisi Tezli Yüksek Lisans Programı’nı tamamlayarak mezun olmuştur. Ayrıca Aile Danışmanı’ dır.

İstanbul’da anaokulunda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ve serbest çalışan Psikolog olarak çocuklar ve aileleri ile çalışmıştır. Anaokulunda çalıştığı dönemde çocukların gelişimsel takibi ve raporlanması süreçlerinde; serbest çalıştığı dönemde çocuklar, aileleri ve yetişkinlerle;  özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalıştığı dönemlerde ise otizm, özgül öğrenme güçlüğü, konuşma problemi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, hafif ve orta düzeyde zihinsel yetersizlik tanılarına sahip özel gereksinimli ve tipik gelişim gösteren çocuklar, gençler ve ailelerine yönelik psikolojik danışmanlık sürecini yürütmüştür. Şuan Yeni Hayatlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Uz. Psikolog olarak çalışmalarına devam etmektedir. İhtiyaçlarına yönelik olarak çocuklarla oyun terapisi, gençlerle çözüm odaklı, bilişssel davranışçı ve ilişkisel yaklaşımlar çerçevesinde, yetişkinlerle ise bireysel psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı ve ebeveyn danışmanlığı şeklinde çalışmaktadır. 

Özel gereksinimli ve tipik gelişim gösteren çocuklar, gençler ve aileleri ile çalışma alanları; travma (ihmal, istismar, afet), yas (ölüm, ayrılık), davranış problemleri, öfke kontrolü, bağlanma (ebeveyn-çocuk), yeme problemi, annelik davranışı, babalık çalışmaları, bebeklik-çocukluk-ergenlik dönemi gelişimsel özellikleri, tuvalet eğitimi-problemi, kardeş kıskançlığı, gelişimsel gerilik, uyaran eksikliği, sembolik oyun becerisi, cinsel sağlık gelişimi, akran zorbalığı, ergenlik dönemi sorunları, özgül öğrenme güçlüğü, konuşma problemi, otizm, dikkat eksikliği şeklindedir. 

 

Katıldığı eğitimler ve sertifikalar:

*2013 yılında TODEV tarafından düzenlenen Dünya Otizm Farkındalık Sempozyumu’na katılmıştır.

*2013 yılından beri Dr. Klinik Psikolog Birgül Emiroğlu Bakay’ın verdiği Oyun Terapisi Eğitimleri ve Dr. Sinem Akay-Sullivan’ın verdiği Travma Odaklı Oyun Terapisi eğitimini almıştır. 

*Oyun Terapileri Derneği bünyesinde Dr. Klinik Psikolog Birgül Emiroğlu Bakay tarafından verilen Aile Destekli Online Terapi (ADOT) Eğitimi’ne katılmıştır.

*2014 yılında Konuşmacı Rebeca Walters’ın 2014 Oyun Terapileri Derneği & İstanbul Psikodrama Derneği işbirliğinde düzenlediği Action Methods in Child Work; Psychodrama, Sociodrama and Spontaneity Theater eğitimine katılmıştır.

*Türk Psikologlar Derneği tarafından düzenlenen Çocuk Değerlendirme Eğitimi’ne (Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi, Ankara Gelişim Envanteri-AGTE, Peabody Resim Kelime Tanıma Testi, Cümle Tamamlama Testi, Resim Çizme Testleri, Duygu Durumu Ölçekleri) katılmıştır. 

*Türk Psikologlar Derneği tarafından düzenlenen Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği-IV (WÇZÖ-IV) Uzun Eğitimi’ne katılmıştır.

*Uz.Psikiyatrist Sema Yeşilyurt Lapçin tarafından verilen Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulayıcı Eğitimi ve Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulayıcı Eğitimi’ne   katılmıştır.

*Prof.Dr.Başaran Gençdoğan’ın verdiği Kısa Süreli Çözüm Odaklı Yaklaşım Uygulayıcı Eğitimi’ne katılmıştır.

*Ergenlerde Duygu Regülasyonu Eğitimlerine katılmıştır.

*Türk Psikologlar Derneği tarafından farklı tarihlerde düzenlenen pek çok Travma (istismar, şiddet, ihmal, afet), Travmatik Anılarla Çalışma, Travma Olgularına Bütüncül Yaklaşım konulu katıldığı eğitim ve sempozyumlar bulunmaktadır.

*Türk Psikologlar Derneği ve Psikiyatrist Timur Harzedin tarafından farklı tarihlerde düzenlenen Kayıp ve Yas Terapisi Eğitimi’ne katılmıştır.

*Yüksek Lisans Programı ve farklı kurumların düzenlediği Çocuk ve Ergenlerde Anksiyete Bozukluğu ve Terapötik Müdahale Teknikleri, Çocuk Psikoterapilerinde İyileştirici Öyküler, Çocuk Terapilerinde İlk Görüşme ve Terapi Sürecinin Yapılandırılması konulu farklı eğitimlere katılmıştır.

*Türk Psikologlar Derneği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğinde verilen Elazığ Gönüllü Tüm Afet-Kriz Durumlarında Saha Çalışmaları Eğitimi’ne katılmıştır.

*Nirengi Derneği’nin verdiği Pozitif Gençlik eğitimine katılmıştır.

*İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Çocuk Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen III. Çocuk İstismarı ve İhmaline Multidisipliner Yaklaşım Kursu’na katılmıştır.

*Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı’nın düzenlediği Suç ve Çocuk Seminerler Serisi eğitimine katılmıştır.

*UCİM Derneği tarafından düzenlenen Çocukluk Çağı Travmalarının Erişkin Yaşta Yansımaları; Maltepe Üniversitesi tarafından düzenlenen Okul Terkinin Önlenmesi İçin Liseden Üniversiteye Gençler Birlikte sempozyumları ile I. Çocuk Hakları Sempozyumu’na katılmıştır.

*18. Ulusal Psikoloji Kongresi’ne katılmıştır. 

*Konuşmacı ve Gönüllü Katılım Sağladığı Bazı Eğitimler:

Bir devlet okulunda Akran Zorbalığı ve Baş Etme Yöntemleri eğitimine konuşmacı olarak katılmıştır.

2011 yılında düzenlenen Çocuk İşçiliği Sempozyumu’na konuşmacı olarak katılmıştır.

Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar İçin Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde (eski adıyla) Çocuk Esirgeme kurumlarında kalan çocuklara yönelik projede gönüllü çalışmıştır.

Soru ve Cevaplar

Çocuğumun dil gelişimi için neden bir konuşma terapistiyle çalışmalıyım?

Konuşma terapistleri, çocuğun dil ve iletişim becerilerini geliştirmek için uzmanlaşmıştır. Dil gelişimi problemleri, çocuğun okul başarısı ve sosyal etkileşimlerini olumsuz etkileyebilir. Bir konuşma terapisti, çocuğun dil becerilerini değerlendirir ve uygun terapi programlarıyla onların dil gelişimini destekler.

Çocuğumun öğrenme güçlüğü var, ona nasıl yardımcı olabilirim?

Öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar için öncelikle bir özel eğitim uzmanı veya öğretmenle görüşmek önemlidir. Onlar, çocuğun güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirerek uygun öğrenme stratejileri ve destekleyici programlar sunabilirler. Ayrıca, çocuğunuzun günlük yaşamında destekleyici bir ortam sağlamak, öğrenme materyallerini ve yöntemlerini çocuğa uygun şekilde uyarlamak da yardımcı olabilir.

Danışan Yorumları